13-06-05

Integratie

In spirituele kringen moet men over het algemeen niets hebben van psychotherapeutische stromingen. Men ziet dit vaak als een afleiding of een verzwakking van de spirituele afstemming. Soms is men ook bang dat de kracht van het ego zal toenemen. In psychotherapeutische kringen daarentegen heeft men meestal weinig begrip voor spirituele stromingen. Men vindt het allemaal te 'zweverig,' niet geaard. Men is bang niet meer met beide benen op de grond te staan, waardoor de kracht van het ego zal afnemen. Spirituele en psychotherapeutische stromingen hebben zich daarom tot nu toe los van elkaar ontwikkeld. Psychotherapeutisch werk en spirituele beoefening blijken echter niet los van elkaar te staan. De tijd lijkt rijp om integratie van beide stromingen te bevorderen. Op deze blog zal ik regelmatig stukjes schrijven over dit onderwerp. Zowel voor-als tegenstanders kunnen daarop hun mening geven, zodat er een discussie kan ontstaan.

19:46 Gepost door spirit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

psychotherapie e.o spiritualiteit. Mij lijkt het noodzakelijk dat de weg van de therapie eindigd.De psychotherapie houd zich altijd bezig met de persoonlijkheid welke is gevestigd in het verleden en van daaruit altijd subjectief en oneindig is in de interpretatie.Groeten enscho.Het een kan wel leiden tot het volgende.

Gepost door: henk scholten | 09-07-05

Integratie "Eindelijk" dacht ik toen ik deze blog tegenkwam; (is mijn 1e keer) het thema van je blog laat zien dat je een hoger bewustzijnsniveau hebt bereikt. Alles is met alles verbonden, de juiste integratie (= een liefdevol integreren) zal o.a. meer 'Gelukkig ZIJN' doen ontstaan.
Grts McJaco

Gepost door: Marc | 31-08-08

De commentaren zijn gesloten.